Open menu

Cursos i Formació

28-04-2021


Esport, sostenibilitat i emergència climàtica, que tindrà lloc el pròxim 28 d’abril de 15.30 a 19.30

Segurament són preguntes a posar damunt la taula i que han de marcar el camí dels anys vinents.
Es tracta d'una sessió amb ponents i assistents rellevants orientada a inspirar-nos a través d'un debat
enriquidor i de casos d'èxit concrets nacionals i internacionals, que ens portaran a plantejar-nos els valors
continguts a l’esport i com millorar la seva comunicació.
Es tracta d’adquirir un COMPROMÍS mitjançant una pràctica esportiva responsable, MESURAR I COMPRENDRE en
l’organització d’esdeveniments, GENERAR CONEIXEMENT, INCENTIVAR I COMUNICAR per millorar la gestió de les
instal·lacions esportives, PARTICIPAR, GESTIONAR I RECONÈIXER la gestió dels clubs i associacions esportives.
La jornada /webinar està organitzada en el marc del Màster en Gestió Esportiva de la Universitat Pompeu
Fabra / Barcelona School of Management, amb el suport i col·laboració de Barcelona Clúster Nàutic.

15-04-2019


Escola Port

El centre de formació nàutica i marítima Escola Port ofereix durant el 2019 als socis del Clúster condicions preferents pel que fa a formació, obtenció i/o actualització dels diferents certificats i titulacions professionals necessaris en matèria de seguretat marítima, a través dels seus cursos homologats per al desenvolupament de qualsevol feina professional en el sector marítim.

Més informació :  Oferta Escola Port (+PDF)


20-06-2017


Plataforma de R+D+I amb Eurecat

El Barcelona Clúster Nàutic col·labora amb Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, per tal d'oferir als membres del clúster una plataforma dedicada a R+D+I, que pugui aportar solucions tecnològiques a les necessitats de les empreses associades.

Més informació: Presentació d’Eurecat (+PDF)


02-11-2015


Formació Professional Dual

La Formació Professional en alternança i dual és una formació professional organitzada conjuntament per les empreses i els centres educatius, mitjançant un conveni de col·laboració amb cada empresa o entitat. El Consorci d’Educació de Barcelona coordina aquest programa, que permet a les empreses sòcies del Clúster acollir estudiants en pràctiques que desenvolupen la seva formació tant al centre educatiu com a l’empresa. El nou Institut de Nàutica de Barcelona està adscrit a la xarxa del Consorci.

Si esteu interessats en acollir alumnes a la vostra empresa o voleu més informació al respecte, podeu contactar amb Feliu López Vidal: a8074847@xtec.cat

Més informació : PF Dual (+PDF)

Web de l'Institut de Nàutica de Barcelona


21-10-2015


Conveni amb la Universitat Abat Oliba CEU

El Barcelona Clúster Nàutic ha signat un acord de col·laboració amb la Universitat Abat Oliba CEU per tal de què els seus alumnes del programa Orientació i Treball CEU ePlus puguin desenvolupar les pràctiques externes a les empreses associades al Clúster. Aquest conveni s’emmarca en l’objectiu del Clúster de generar ocupació de qualitat al sector nàutic de Barcelona i rodalies.

Si esteu interessats en acollir alumnes a la vostra empresa o voleu més informació al respecte, podeu contactar amb Olga Lasaga o Tere Farriols, per correu electrònic o al telèfon 93 254 09 00.

Més informació :
 Programa Orientació i Treball Universitat Abat Oliba CEU (+PDF)


01-06-2015


Acord de col•laboració Facultat de Nàutica

La Facultat de Nàutica de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic han arribat a un acord de col•laboració per tal que les empreses i entitats associades al Clúster puguin acollir estudiants d’últim any de carrera per tal que puguin realitzar els seus treballs de final de grau (TFG). Aquelles empreses que ho desitgin també poden signar un conveni de col•laboració amb la universitat en cas que la dedicació de l’estudiant a les seves instal•lacions sigui molt rellevant, així com acollir-se a un acord de confidencialitat si els resultat obtinguts del TFG són de propietat industrial.

Amb aquest acord vol acostar i introduir el mercat professionals als alumnes dels estudis superiors de nàutica, de tal manera que puguin donar al seu TFG un enfocament més professional en base a uns objectius reals. L’acord exemplifica l’aposta d’ambdues entitats pel coneixement especialitzat i la creació de valor afegit dins del sector nàutic.

Si esteu interessats en acollir alumnes a la vostra empresa o voleu més informació al respecte, podeu contactar amb Santiago Ordás: dega@fnb.upc.edu / 93 401 79 11 - 93 401 79 27.

Les empreses interessades en incorporar un estudiant perquè desenvolupi un projecte de TFG poden posar-se en contacte amb els coordinadors de les diferents titulacions de la Facultat de Nàutica per a que ajudin a trobar un possible tutor:

- Grau en Nàutica i Transport Marítim: Xavier Martínez de Osés

- Grau en Tecnologies Marítimes: Manuel Rodríguez

- Grau en Enginyeria de Sistemes i Tecnologies Navals: Sergio Romero

- Màster en Enginyeria Nàutica i Transport Marítim: Marcel·la Castells

- Màster en Enginyeria Marina: Ignacio Echevarrieta

Més informació: Acord de col·laboració Facultat de Nàutica i Barcelona Clúster Nàutic (+ PDF


29-05-2015


Sessió de treball Tecnologies en l’Àmbit Marítim, Nàutic i Portuari”

El passat divendres 13 de febrer, el Barcelona Clúster Nàutic, amb la col•laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya a través del seu Centre Tecnològic CIT UPC, va organitzar la sessió de treball “Tecnologies en l’Àmbit Marítim, Nàutic i Portuari. Explorant idees per crear valor”.

La sessió va servir per conèixer de primera mà projectes tecnològics específicament adreçats al projectats sector nàutic que desenvolupen companyies del sector privat a través d’acords amb els centres d’investigació vinculats a la UPC. Els responsables de dur a terme la sessió i presentar els diferents projectes d’innovació tecnològica van ser:

Jaume Castellà, del Centre de Desenvolupament de Sensor, Instrumentació i Sistemes (CD6 UPC)

- Antoni Sudrià, de CITCEA UPC

- Joaquin del Rio, del Centre de Desenvolupament Tecnològic de Sistemes d’Adquisició Remota i Tractament de la Informació (SARTI UPC)

- Julio Garcia del CIMNE de la Facultat de Nàutica

Més informació: “Tecnologies en l’Àmbit Marítim, Nàutic i Portuari. Explorant idees per crear valor”.(+ PDF) 


24-03-2015


FP on Board

La signatura d'un conveni de col•laboració entre la Fundació BCN Formació Professional i el Barcelona Clúster Nàutic, per tal de fomentar la relació entre la Formació Professional i les empreses del sector nàutic de Barcelona, constitueix un important pas endavant per estimular la generació d'ocupació i crear valor afegit en l'economia de la ciutat, la seva àrea metropolitana i el país.

Fruit de la signatura d’aquest conveni, les empreses i entitats associades al Barcelona Clúster Nàutic poden acollir alumnes de Formació Professional perquè realitzin la seva formació pràctica en el sector de la nàutica. Aquestes empreses tenen la possibilitat de donar continuïtat a la formació dels seus alumnes a través de projectes propis de la Fundació BCN FP.

L'èxit del programa durant el curs passat avala la iniciativa i l'aposta per la innovació, generació de sinèrgies i suma d'esforços.

Si esteu interessats a acollir alumnes a la vostra empresa o voleu més informació al respecte, podeu contactar amb Cinta Daudé: cdaude@fundaciobcnfp.cat

Més informació : FP on Board 2014-2015 (+PDF)


AGENDA

22-04-2021

WEBINAR: "Barcelona, ​​centre nàutic de la Mediterrània." Oportunitat de recuperació desenvolupament econòmic de la ciutat i el seu entorn.

Webinar en format streaming amb la presència dels ponents a les instal·lacions de Foment de l'Treball.
Títol: Barcelona, ​​hub nàutic de la Mediterrània. Oportunitat per a la recuperació econòmica…[+]

28-04-2021

ESPORT, SOSTENIBILITAT I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA. QUE POT FER L'ESPORT PER LA SOSSTENIBILITAT?

COM POT L'ESPORT AJUDAR I COL·LABORAR AMB EL COMPLIMENT DE L'AGENDA 2030?

COM ES POT IMPLEMENTAR LA SOSTENIBILITAT A L'ESPORT DE FORMA PERSISTENT EN EL TEMPS?
[+]

NOTÍCIES

14-04-2021

Barcelona avança en la creació d’un hub d’Economia Blava com a sector estratègic de futur.

El sector de l’Economia Blava a Barcelona actualment ocupa al voltant dels 15.000 llocs de treball i genera 3.750 milions d’euros de facturació anual, al llarg dels 16,67 km de…[+]

09-04-2021

Entrevista a MARCELO PENNA

Entrevista completa a Marcelo Penna, que ha sortit publicada a Economia Blava, el butlletí digital del Barcelona Clúster Nàutic.

29-03-2021

WEBINAR: Avantatges i oportunitats dels Fons Europeus i la tecnologia.

Dijous passat, dia 25 de març a les 10.00h ha tingut lloc el webinar organitzat per la consultora KPMG i el Barcelona Clúster Nàutic. La jornada ha servit per debatre…[+]

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic