Open menu
31-01-2023

El Projecte Naut-Ec presenta diverses iniciatives de circularitat als ports catalans

En el marc d’una nova jornada de formació del projecte Naut-EC, hem conegut tres exemples de projectes de circularitat als ports catalans a través del Port de Barcelona, de Marina Tarraco i Viltec.

Carles Rua, cap d’innovació del Port de Barcelona, ha destacat que l’objectiu principal del Port és generar prosperitat al seu entorn i esdevenir un smart logistic hub, basat en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Rua ha enumerat les diverses iniciatives de circularitat com el pla que estan desenvolupant per electrificar els molls del Port, el projecte per aprofitar el fred que desprèn la central d’Enagas o la creació de comunitats energètiques al moll de pescadors. També el projecte pilot de reciclatge de cabell per absorbir els vessaments d’hidrocarburs a l’aigua i crear barreres antivessaments o el projecte shipCoop per aprofitar el menjar dels creuers que no s’utilitza (un 25% dels 700.000kg sobrer) i el projecte Su-port per aprofitar les aigües residuals i els residus orgànics dels vaixells per generar biogas. 

Marc Borràs, del projecte OCIBAR de Marina Tarraco, ha presentat el seu projecte d’instal.lació fotovoltàica a la marina. Tenen una quarantena de plaques a dos edificis de la marina per poder generar consum per a aquestes instal·lacions. També presenta dues iniciatives d’OCIBAR: la creació d’una barrera d’aire per preservar la dàrsena i controlar els vessament d’hidrocarburs i els residus que s’acumulen a Marina Tarraco i el projecte d’instal.lació de flotadors a 500m de l’escullera de Port Adriano (Port de Mallorca).

Finalment, des de Viltec, la Paula i el Miquel Vilanova, han explicat el projecte Marconn de torretes intel.ligents, sostenibles i ecològiques, fabricades a Catalunya amb materials locals. Aquestes torretes pels molls son sostenibles i reutilitzables, pensada en tot el procés des d’una mirada sostenible. Tots els elements utilitzats poden ser reciclats o reutilitzats i la torreta pot ser personalitzada.

Podeu veure la jornada a https://www.youtube.com/watch?v=0q0dUu-4gkM

 

Podeu conèixer els tres projectes aquí 

https://drive.google.com/drive/folders/1ldDU1TkaUIj4XucIjXKi45z4XookFxMt

https://drive.google.com/drive/folders/1ldDU1TkaUIj4XucIjXKi45z4XookFxMt

https://drive.google.com/drive/folders/1ldDU1TkaUIj4XucIjXKi45z4XookFxMt 

 

NOTÍCIES

02-05-2023

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la seva assemblea anual

L’entitat amplia la seva Junta Directiva i celebra que Barcelona aculli el Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans.

01-03-2023

Els distintius d’ambientalització dels ports centren l’última sessió del projecte Naut-EC

Aquesta tercera sessió de formació del projecte Naut-EC ha començat amb la presentació d’aquest a càrrec d’Ariadna Benet que ha plantejat les línies d’economia circular que es poden desenvolupar en…[+]

21-02-2023

El Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic alineen projectes amb vista a l’America’s Cup

La Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic s’ha reunit amb el nou president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. La reunió ha servit per presentar l’entitat així com les empreses…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.