Open menu
23-12-2022

El Barcelona Clúster Nàutic i el TecnoCampus organitzen les jornades de formació del Projecte Naut-EC

Les sessions han tractat de l’ecodisseny i el mapa d’ajuts per a projectes d’economia circular. El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat dues sessions del projecte Naut-Ec per als seus socis. L’objectiu és acostar l’economia circular als seus projectes empresarials i associatius. La primera sessió ha tractat de l’ecodisseny i la segona ha presentat el mapa d’ajuts per a projectes d’economia circular.

La sessió online sobre l’ecodisseny es va celebrar el 30 de novembre i va servir per conèixer exemples de bones pràctiques en aquest camp. Va participar Sònia Llorens, coordinadora del projecte Naut-Ec, Àlex Jiménez de Nutcreatives que va presentar el projecte R-Barceloneta de reutilització de residus per fer elements de disseny, Gonzalo Romagosa de Ratsey & Lapthorn que fa reutilització de veles i Kiko Ripoll de Glooers que va explicar com transformen les resines plàstiques. Totes aquestes experiències van permetre conèixer de prop diferents línies de circularitat del sector.

La segona sessió, aquest desembre, ha reunit una vintena de socis a la Cambra de Comerç de Barcelona per a conèixer de primera mà els diferents ajuts econòmics en matèria de circularitat que ofereix el Departament d’Acció Climàtica, l’agència ACCIÓ de la Generalitat, l’Agència de Residus de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Mireia Cañellas, del Departament d’Acció Climàtica va descriure l’aterratge de les polítiques europees d’economia circular a Catalunya. Va explicar com impacten les noves lleis estatals en aquest àmbit i va presentar el Pla d’Acció d’Economia Circular de la Generalitat i l’Observatori d’Economia Circular de Catalunya. 

De la seva banda, Yolanda Morcillo va exposar les tres línies d’ajuts per a projectes d’economia circular de l’Agència de Residus de la Generalitat. Son ajuts per a projectes que reorientin el negoci a l’economia circular, fent èmfasi a proves pilot o implementació de projectes. Maria Lumbierres, d’Acció, va presentar el programa ProACCIÓ Green que recull diferents ajuts per situar la sostenibilitat com un dels eixos estratègics de l’empresa.

I finalment, des de la Cambra de Comerç de Barcelona, Vicente Atienza, va subratllar que les empreses que no siguin sostenibles difícilment podran rebre ajuts a curt termini. Amb la seva intervenció va desgranar els diferents programes i plans d’ajuts per a projectes de sostenibilitat i economia circular adreçats a les empreses, incloent el sector nàutic.

Totes dues sessions van anar precedides d’una presentació de l’estat del projecte Naut-EC.

Aquí podeu descarregar-vos més informació sobre el projecte Naut-EC i els ajuts econòmics per projecte d’Economia circular:

  1. Projecte Naut-EC. 
  2. Departament d’Acció Climàtica. Generalitat de Catalunya. 
  3. ACCIÓ. Generalitat de Catalunya.  
  4. Agència de Residus de Catalunya. Generalitat de Catalunya. 
  5. Cambra de Comerç de Barcelona.  

 

També podeu veure la sessió al nostre canal de youtube: 

https://www.youtube.com/@barcelonaclusternautic4562

 

NOTÍCIES

02-05-2023

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la seva assemblea anual

L’entitat amplia la seva Junta Directiva i celebra que Barcelona aculli el Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans.

01-03-2023

Els distintius d’ambientalització dels ports centren l’última sessió del projecte Naut-EC

Aquesta tercera sessió de formació del projecte Naut-EC ha començat amb la presentació d’aquest a càrrec d’Ariadna Benet que ha plantejat les línies d’economia circular que es poden desenvolupar en…[+]

21-02-2023

El Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic alineen projectes amb vista a l’America’s Cup

La Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic s’ha reunit amb el nou president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. La reunió ha servit per presentar l’entitat així com les empreses…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.