Open menu
25-10-2022

El Barcelona Clúster Nàutic aposta per l’economia blava, la innovació i l’America’s Cup al Saló Nàutic 2022.

Sota el títol “El Mar és el Cel” s’ha celebrat enguany una nova edició del Saló Nàutic, organitzat per Fira de Barcelona, sòcia del Clúster. Aquest any hem dissenyat una programació d’activitats i conferències entorn de l’economia blava, l’economia circular, la innovació i el desenvolupament tècnic de l’America’s Cup. I ho hem fet amb la col.laboració del Port de Barcelona, Patró del Clúster.

En les diferents sessions hi han participat molts socis de l’entitat, com MB92 i GPASEABOATS que han presentat un robot elèctric de neteja marina. També s’ha parlat d’embarcacions elèctriques. Marcelo Penna, president del Clúster, ha destacat que “l’edició d’enguany ens ha permès veure, de la mà dels socis Magonis i Antonio Yachts, com les embarcacions elèctriques son més lleugeres, més segures i més eficients”

D’altra banda, vam fer una sessió sobre el projecte NAUT-EC per avançar en la definició de les estratègies d’economia circular en el sector nàutic amb el TecnoCampus de Mataró, qui lidera el projecte, i MB92. Tots dos socis del Clúster.

Finalment, l’America’s Cup ha estat present a tot el Saló. Des del Clúster hem volgut parlar de l’evolució tècnica dels dissenys de les embarcacions. En una sessió, organitzada conjuntament amb el Port de Barcelona, Marcelo Penna, president del Clúster i enginyer naval, ha parlat de la tecnificació dels nous AC75 que “volaran a tota la gamma permès de vent, de 6 a 23 nusos”.

 

NOTÍCIES

31-01-2023

El Projecte Naut-Ec presenta diverses iniciatives de circularitat als ports catalans

En el marc d’una nova jornada de formació del projecte Naut-EC, hem conegut tres exemples de projectes de circularitat als ports catalans a través del Port de Barcelona, de Marina…[+]

23-12-2022

El Barcelona Clúster Nàutic i el TecnoCampus organitzen les jornades de formació del Projecte Naut-EC

Les sessions han tractat de l’ecodisseny i el mapa d’ajuts per a projectes d’economia circular.

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat dues sessions del projecte Naut-Ec per…[+]

25-10-2022

El Barcelona Clúster Nàutic aposta per l’economia blava, la innovació i l’America’s Cup al Saló Nàutic 2022.

Sota el títol “El Mar és el Cel” s’ha celebrat enguany una nova edició del Saló Nàutic, organitzat per Fira de Barcelona, sòcia del Clúster.

Aquest any…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.