Open menu
22-07-2022

El Barcelona Clúster Nàutic ajudarà als seus socis a accedir als Fons Next Generation.

A principis d'any, des del Barcelona Clúster Nàutic es va veure l'oportunitat de poder accedir a les convocatòries d'ajudes a través dels fons NextGeneration via el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, que s'ofereixen a projectes de transformació digital presentats per clústers de qualsevol sector econòmic. A aquestes ajudes el Ministeri les denomina "Ajudes Europees per les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs)".

Les AEIs és el terme com el Ministeri denomina als clústers que compleixen una sèrie de requisits mínims establerts pel BOE i que a més a més estan inscrits en un registre propi del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme que du aquest nom.

 

Amb aquest objectiu, des del mes de març d'aquest any, des del clúster es van iniciar les diferents accions necessàries per dur a terme aquesta inscripció al registre del Ministeri. Entre d'altres accions burocràtiques necessàries, un dels requisits principals és el de la redacció d'un Pla Estratègic de la entitat a fi que des del Ministeri puguin avaluar les línies d'actuació de clúster en els pròxims anys.

 

Un cop el Barcelona Clúster Nàutic estigui inscrit, podrà fer una tasca d’acompanyament als socis que vulguin optar a les ajudes que es convoquin des del Ministeri a través de la línia d'ajudes per les AEIs per projectes que promoguin la transformació digital de les empreses que es duguin a terme en les categories d'activitats d'investigació industrial, activitats de desenvolupament experimental, innovació en matèria d'organització i innovació en matèria de procés.

 

Actualment, des del clúster estem en la fase final de redacció del Pla Estratègic, i s'espera poder finalitzar tots els processos burocràtics d'inscripció del clúster al registre d'Agrupacions Empresarials Innovadores durant la tardor-hivern aquest any. En funció de com vagin els processos administratius necessaris per part del Ministeri per acreditar-nos com a AEI, s'espera poder estar en disposició de poder accedir a les convocatòries d'accés als fons europeus al llarg de l’any 2023. 











 

NOTÍCIES

24-11-2023

Dos projectes amb beneficis per l’ecosistema marí guanyen la segona edició del programa B-Blue

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb Costa Cruceros i el Port de Barcelona, ha guardonat dos projectes en la segona edició del B-Blue.

24-11-2023

SOLÉ DIESEL PRESENTA MOTORS COMPATIBLES AMB HVO

En el món amb constants canvis dels equips marins, la sostenibilitat és clau. Solé, un nom respectat en motors d’embarcacions i generadors marins amb més d’un segle d’experiència, se suma…[+]

24-11-2023

​El Barcelona Clúster Nàutic participa un any més al Saló Nàutic amb la mirada posada a l’America’s Cup

La 61a edició del Saló Nàutic s’ha celebrat enguany entre l’11 i el 15 d'octubre al Port Vell organitzat per la Fira de Barcelona, sòcia del Clúster. Aquest any la…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.