Open menu
23-04-2021

Feliç Diada de Sant Jordi 2021!

La Diada de Sant Jordi és una tradició molt arrelada a Catalunya, els llibres i les roses són els principals protagonistes d’una jornada on la paraula estimar pren més força que mai. Des del Barcelona Clúster Nàutic volem desitjar-vos a tots una molt bona Diada de Sant Jordi, i a més volem fer-vos algunes recomanacions literàries per fomentar el respecte i l’estima cap al mar. El compromís del Barcelona Clúster Nàutic ens porta a unir esforços per fer de l’Economia Blava una realitat.

La Diada de Sant Jordi és una tradició molt arrelada a Catalunya, els llibres i les roses són els principals protagonistes d’una jornada on la paraula estimar pren més força que mai. Des del Barcelona Clúster Nàutic volem desitjar-vos a tots una molt bona Diada de Sant Jordi, i a més volem fer-vos algunes recomanacions literàries per fomentar el respecte i l’estima cap al mar.

El compromís del Barcelona Clúster Nàutic ens porta a unir esforços per fer de l’Economia Blava una realitat.

Treballem incansablement amb projectes que garanteixin unes baixes emissions, que apostin per un consum responsable del plàstic, que implementin pràctiques de pesca responsable, defensem un sector industrial amb instal·lacions sostenible en el marc de l’economia circular, i sobretot, estarem al costat de tots aquells projectes que regenerin vida al mar.

Per tot això aquest Sant Jordi, des del Barcelona Clúster Nàutic us fem les següents propostes literàries:

 

1. The Blue Economy: 10 Years, 100 Innovations, 100 Milion Jobs. Gunter A. Pauli (2010)

Ressenya. L’economia blava va començar com un projecte per trobar 100 de les millors tecnologies inspirades en la natura que poguessin afectar les economies del món, alhora que proporcionessin de manera sostenible les necessitats humanes bàsiques: aigua potable, menjar, llocs de treball i refugi habitable. A partir de 2.231 articles de revisió per parells, el Dr. Pauli i el seu equip van trobar 340 innovacions que podrien agrupar-se en sistemes que funcionin com ho fan els ecosistemes.

 

2. Beyond the Blue Economy: Creative Industries and sustainable Development in Small Islands Developing States. Peter Rudge (2021)

Ressenya. Aquest llibre defensa un enfocament més ampli del creixement sostenible als petits estats insulars en desenvolupament. Petits estats insulars com els del Carib, l’oceà Índic i el Pacífic Sud s’enfronten a amenaces significatives i creixents derivades del canvi climàtic, l’increment de la volatilitat política i social i les tendències globals en tecnologia i turisme en ràpida evolució.

 

3. Rethinking the Oceans: Towards the Blue Economy. James Alix Michel (2017)

Ressenya. El món ha arribat a una cruïlla de camins. A finals d’aquest segle s’espera que la població total superi els deu mil milions, però l’àrea de terreny per donar-hi suport és finita. De fet, amb el canvi climàtic, es perdran algunes de les zones terrestres més valuoses, en gran part com a conseqüència de l’augment del nivell del mar. Per mantenir la vida a la terra, cal trobar noves maneres de cultivar aliments, generar energia i conservar l’entorn del qual depèn el nostre futur.

 

4. El mar que més m’estimo. Laia Berloso i Clarà

Ressenya. Un llibre destinat més petits de la casa. L'àlbum perfecte per comprendre la importància de cuidar els nostres mars de l'amenaça dels plàstics. L’estima cap al mar s’ha de difondre des de ben petits.

“Quan en Biel es capbussa al mar, descobreix que alguna cosa no va bé: l'aigua és bruta i hi ha plàstics i deixalles per tot arreu... Això no pot ser. HA DE SALVAR EL MAR costi el que costi. CUIDAR EL PLANETA ÉS IMPORTANT.”

El final del llibre inclou informació sobre els plàstics i consells per deixar de consumir-ne.

NOTÍCIES

06-05-2021

CUPRA porta el seu ADN d’alt rendiment al mar amb el model D28 Formentor de De Antonio Yachts

De Antonio Yachts, soci del Barcelona Clúster Nàutic va presentar ahir la primera col·laboració amb CUPRA. Es tracta del disseny del D28 Formentor, un iot d’alt rendiment inspirat en el…[+]

05-05-2021

L'ECONOMIA BLAVA A LA UNIÓ EUROPEA

El proper 19 de maig a, a les 14:45h el Barcelona Clúster Nàutic ofereix una sessió informativa amb experts de la Comissió Europea sobre l'economia blava.
Els nostres…[+]

23-04-2021

El sector marítim i nàutic es posiciona com eix impulsor de la reactivació econòmica i social de Barcelona i el seu entorn.

• Foment del Treball ha acollit aquest matí un webinar en el qual destacats actors del sector com el Port de Barcelona, Marina Port Vell, MB92 i Barcelona Clúster Nàutic,…[+]

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic