Open menu
08-10-2020

Cas d’èxit de col·laboració entre la Cambra, el Clúster i els socis

El soci del Barcelona Clúster Nàutic Seastainable Ventures presentarà la sol·licitud per obtenir la patent a nivell europeu d’un corall modular artificial que permetrà millorar la vida de l’ecosistema marí i monitoritzar l’estat del fons marí, un projecte d’economia blava sorgit de la col·laboració entre el Clúster i la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Cambra de Barcelona ha atorgat un ajut de 3.500€ a Seastainable Ventures per a la presentació d’aquesta patent europea en l’àmbit de l’economia blava.

Concretament, el projecte que es registrarà a l’Oficina Europea de Patents (EPO) consisteix en un corall modular artificial que permet als peixos moure’s i que, a la vegada, gràcies a un sistema de sensors, permet captar i analitzar dades sobre l’estat del fons marí. A més, el nou corall dinamitzarà la recuperació i la re-naturalització de les àrees marines degradades o amb baixa biodiversitat de manera molt més ràpida i eficient, per després poder conservar-les fomentant un ús sostenible dels recursos del mar. 

L’invent ha estat possible gràcies a la nova tècnica 3D digital i a l’ús de la tecnologia puntera de l’Internet of Things (IoT).

Aquesta empresa sòcia del Clúster va ser una de les sis que van guanyar un xec d’innovació valorat en 10.000€ en el marc del projecte europeu 4helix+, en el qual el Clúster Nàutic ha estat col·laborador de la Cambra. En total, el programa va lliurar 60.000€ a empreses catalanes del sector blau per dur a terme projectes d’innovació creativa, incloent també altres socis del Clúster, com Daevi i Business Yachtclub Barcelona.

El Barcelona Clúster Nàutic col·labora activament amb la Cambra de Comerç de Barcelona per tal de canalitzar ajudes cap a les empreses i també per impulsar projectes d’innovació i sostenibilitat i creixement blau, que són línies estratègiques del Clúster.

NOTÍCIES

08-10-2020

Cas d’èxit de col·laboració entre la Cambra, el Clúster i els socis

El soci del Barcelona Clúster Nàutic Seastainable Ventures presentarà la sol·licitud per obtenir la patent a nivell europeu d’un corall modular artificial que permetrà millorar la vida de l’ecosistema marí…[+]

24-07-2020

Assemblea online

L’assemblea general de socis del Barcelona Clúster Nàutic s’ha celebrat en format online amb molt bones dades de participació, una mica més d’un terç dels associats, els quals han aprovat…[+]

26-06-2020

Campanya #SentirElMar

El Barcelona Clúster Nàutic ha llançat la campanya #SentirElMar, per promocionar de cara a aquest estiu les vacances nàutiques.

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic