Open menu
28-05-2020

L'economia blava, un mar d'oportunitats

La Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc del projecte europeu 4helix+, ha organitzat amb la col·laboració del Barcelona Clúster Nàutic el webinar "Som un país de mar. El futur de l'economia blava", en què han participat mig centenar de persones relacionades amb els sectors nàutic, marítim i de ciències de la mar.

La sessió ha comptat amb Margarita Díez, gerent del Port de Mataró i doctora en Ciències de la Mar, com a principal ponent. A més, han participat Víctor Soria, project manager de l'oficina de projectes europeus de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​i Toni Tió i Neus Jordi, president i directora de projectes del Barcelona Clúster Nàutic, respectivament.

"La Mediterrània sempre ha estat un motor econòmic, i a Barcelona vivim de cara al mar, aquest mar que presenta grans oportunitats de desenvolupament econòmic i social... però que s'han d'aprofitar de manera sostenible", ha explicat Neus Jordi a la introducció de la sessió.

Víctor Soria ha destacat com el projecte europeu 4helix+ ha ajudat a fomentar la innovació en aquest sector, innovació que és una de les claus per al futur de l'economia blava. Aquest projecte ha posat en valor el sector de l'economia blava i ha repartit en vuit països un total de 48 xecs per a la innovació per valor cadascun de 10.000 euros (tres d'ells per a socis del Clúster Nàutic: Seastainable Ventures, Business Yachtclub Barcelona i Daevi). Segons ha ressaltat Soria, una de les conclusions del projecte és que "la inversió en innovació té un impacte exponencial".

La gerent del Port de Mataró ha detallat les oportunitats i els reptes que es plantegen en el sector de l'economia blava. En la seva opinió, la nàutica té grans potencialitats si aconsegueix arribar al gran públic. També ha recomanat potenciar les experiències nàutiques per al turisme i explorar altres maneres de descobrir el mar, fet que repercutirà en un major conservacionisme perquè "no tens cura d’allò que no coneixes", en paraules de Margarita Díez. En aquest sentit, ha posat èmfasi en la sostenibilitat i la innovació per al creixement sostenible dels recursos i les oportunitats que ofereix el mar. Així mateix, ha posat en valor l'oportunitat que representen les activitats nàutiques a la bonica i molt variada costa catalana, en un context a l'aire lliure i lliure de virus, en la situació post coronavirus de cara a aquest estiu.

El president del Barcelona Clúster Nàutic també s'ha referit a aquestes oportunitats i ha destacat l'ocupació que genera el sector nàutic. "Són llocs de treball de valor i permanents", ha dit Toni Tió.

L'última part de la sessió s'ha reservat a contestar les qüestions que ha plantejat l'audiència. Els participants s'han mostrat interessats en el foment del xàrter, les setmanes blaves a les escoles i altres esdeveniments nàutics que permetin reactivar el sector, entre altres interessants intervencions.

AGENDA

08-10-2020

SUPERYACHT TECHNOLOGY CONFERENCE

Superyacht Technology Conference reunirà a Barcelona a les empreses líders en tecnologia, tant del sector nàutic com de fora.

12-10-2020

SALÓ NÀUTIC INTERNACIONAL DE BARCELONA

CANCEL·LAT

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona concentra tota l'oferta i totes les novetats de la nàutica esportiva i d'esbarjo. Embarcacions a motor i a vela, de…[+]

NOTÍCIES

24-07-2020

Assemblea online

L’assemblea general de socis del Barcelona Clúster Nàutic s’ha celebrat en format online amb molt bones dades de participació, una mica més d’un terç dels associats, els quals han aprovat…[+]

26-06-2020

Campanya #SentirElMar

El Barcelona Clúster Nàutic ha llançat la campanya #SentirElMar, per promocionar de cara a aquest estiu les vacances nàutiques.

22-06-2020

Entre el 30 i el 50% de caiguda d’activitat

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat la sessió online "Escoltem el sector", enfocada d'una banda a compartir informació sobre les expectatives de la temporada i per l'altra a posar sobre…[+]

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic