Open menu
15-05-2020

Trobada amb el director general de Ports de la Generalitat

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat una trobada virtual dels seus socis amb el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, per tractar la situació del sector nàutic post Covid-19 i les mesures de reobertura dels ports i de les activitats nàutiques.

“M’interessa escoltar el sector. Tots estem neguitosos sobre els propers mesos, ningú no sap què passarà ni com serà el post coronavirus. Sóc proactiu i estic convençut que per reactivar l’economia tots hem de treballar junts, però també hem de ser molt prudents per evitar un rebrot del virus”, ha dit el representant de Ports, a qui el president del Barcelona Clúster Nàutic, Toni Tió, ha agraït ser una persona tan propera al sector.

Joan Pere Gómez ha explicat que les ajudes de Ports de la Generalitat en forma de reducció de diverses taxes assoleixen ja els 2,6 milions d’euros, i que s’està estudiant allargar concessions.

Gran part de la reunió s’ha centrat en les fases de la desescalada per a les activitats nàutiques, que són competència del Govern espanyol i que des de Ports no poden ni interpretar: “Ens limitem a estudiar a fons què diuen les ordres ministerials i aproximar aquesta informació al sector i al ciutadà, fent les nostres recomanacions”.

Segons Joan Pere Gómez, el proper dilluns tota Catalunya estarà en la fase 1 menys la costa de Barcelona, que quedarà en la fase 0, i en la qual quant a activitats nàutiques només està permesa la pràctica individual esportiva de vela, caiac, rem, surf o paddle surf, amb les restriccions horàries corresponents. En aquesta fase els propietaris d’embarcacions poden anar a les seves embarcacions a fer manteniment.

A la fase 1, poden sortir a navegar dins del mateix municipi de residència, sense ultrapassar les 12 milles des del port, i amb una capacitat màxima del vaixell del 50% a no ser que tots siguin de la mateixa unitat familiar (però sempre amb un màxim de 10 persones a bord). El xàrter està permès amb aquestes mateixes restriccions.

“M’agradaria dir que a la fase 2 podrem navegar tranquil·lament i sense límits, però la informació que tenim no és aquesta. No crec que puguem navegar amb normalitat, de forma lliure i sense límits, fins a l’1 de juliol”, ha afegit Joan Pere Gómez a preguntes de Neus Jordi, directora de projectes del Barcelona Clúster Nàutic. Aquesta mateixa data és la que ha marcat per poder fer un xàrter de Catalunya a les Balears, per exemple.

Des de Ports de la Generalitat i des del Barcelona Clúster Nàutic han coincidit en el fet que la nàutica té una oportunitat aquest estiu per promocionar-se, donat que és una activitat esportiva i d’oci sense aglomeracions, en un ambient a l’aire lliure i net, i han convidat el sector a seguir totes les recomanacions d’higiene i seguretat. En aquest sentit, el Barcelona Clúster Nàutic llançarà una campanya de promoció de les activitats nàutiques per a aquest estiu, per promoure el xàrter local.

NOTÍCIES

16-06-2021

El sector de l’Economia Blava: noves tendències i claus en l’ocupació.

L'Economia Blava és un dels principals motors econòmics de la ciutat de Barcelona i ofereix oportunitats d’ocupació amb bones condicions i amb futur. Descobreix quines són, quina formació es requereix…[+]

04-06-2021

L’ECONOMIA BLAVA PROTAGONISTA DE “VALOR AFEGIT” A TV3

Valor Afegit és el programa socioeconòmic de referència de TV3. Aquesta setmana ha dedicat els seus reportatges, emesos darrera del “Telenotícies Vespre”, a descobrir i potenciar diversos exemples d’economia blava.[+]

01-06-2021

Solé Iberia: una nova marca amb una àmplia gamma de solucions marines que aposta pels motors elèctrics.

Solé Diesel S.A., una empresa de caràcter familiar dedicada a la fabricació de motores per a vaixells, grups electrògens i accessoris marins. Va ser fundada fa més de cent anys, i és…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.