Open menu
15-05-2020

Trobada amb el director general de Ports de la Generalitat

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat una trobada virtual dels seus socis amb el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, per tractar la situació del sector nàutic post Covid-19 i les mesures de reobertura dels ports i de les activitats nàutiques.

“M’interessa escoltar el sector. Tots estem neguitosos sobre els propers mesos, ningú no sap què passarà ni com serà el post coronavirus. Sóc proactiu i estic convençut que per reactivar l’economia tots hem de treballar junts, però també hem de ser molt prudents per evitar un rebrot del virus”, ha dit el representant de Ports, a qui el president del Barcelona Clúster Nàutic, Toni Tió, ha agraït ser una persona tan propera al sector.

Joan Pere Gómez ha explicat que les ajudes de Ports de la Generalitat en forma de reducció de diverses taxes assoleixen ja els 2,6 milions d’euros, i que s’està estudiant allargar concessions.

Gran part de la reunió s’ha centrat en les fases de la desescalada per a les activitats nàutiques, que són competència del Govern espanyol i que des de Ports no poden ni interpretar: “Ens limitem a estudiar a fons què diuen les ordres ministerials i aproximar aquesta informació al sector i al ciutadà, fent les nostres recomanacions”.

Segons Joan Pere Gómez, el proper dilluns tota Catalunya estarà en la fase 1 menys la costa de Barcelona, que quedarà en la fase 0, i en la qual quant a activitats nàutiques només està permesa la pràctica individual esportiva de vela, caiac, rem, surf o paddle surf, amb les restriccions horàries corresponents. En aquesta fase els propietaris d’embarcacions poden anar a les seves embarcacions a fer manteniment.

A la fase 1, poden sortir a navegar dins del mateix municipi de residència, sense ultrapassar les 12 milles des del port, i amb una capacitat màxima del vaixell del 50% a no ser que tots siguin de la mateixa unitat familiar (però sempre amb un màxim de 10 persones a bord). El xàrter està permès amb aquestes mateixes restriccions.

“M’agradaria dir que a la fase 2 podrem navegar tranquil·lament i sense límits, però la informació que tenim no és aquesta. No crec que puguem navegar amb normalitat, de forma lliure i sense límits, fins a l’1 de juliol”, ha afegit Joan Pere Gómez a preguntes de Neus Jordi, directora de projectes del Barcelona Clúster Nàutic. Aquesta mateixa data és la que ha marcat per poder fer un xàrter de Catalunya a les Balears, per exemple.

Des de Ports de la Generalitat i des del Barcelona Clúster Nàutic han coincidit en el fet que la nàutica té una oportunitat aquest estiu per promocionar-se, donat que és una activitat esportiva i d’oci sense aglomeracions, en un ambient a l’aire lliure i net, i han convidat el sector a seguir totes les recomanacions d’higiene i seguretat. En aquest sentit, el Barcelona Clúster Nàutic llançarà una campanya de promoció de les activitats nàutiques per a aquest estiu, per promoure el xàrter local.

NOTÍCIES

25-10-2022

El Barcelona Clúster Nàutic aposta per l’economia blava, la innovació i l’America’s Cup al Saló Nàutic 2022.

Sota el títol “El Mar és el Cel” s’ha celebrat enguany una nova edició del Saló Nàutic, organitzat per Fira de Barcelona, sòcia del Clúster.

Aquest any…[+]

16-09-2022

Barcelona Clúster Nàutic col·labora amb BlueUp, el primer programa d’emprenedoria per a projectes d’Economia Blava.

El programa de Barcelona Activa BlueUp té per objectiu donar suport a la creació i creixement d’empreses que formen part del sector de l’Economia Blava de la ciutat: el sector…[+]

22-07-2022

El Barcelona Clúster Nàutic ajudarà als seus socis a accedir als Fons Next Generation.

A principis d'any, des del Barcelona Clúster Nàutic es va veure l'oportunitat de poder accedir a les convocatòries d'ajudes a través dels fons NextGeneration via el Ministeri d'Indústria, Comerç i…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.